El- og hybridbil

Vi tar elbil-trenden på alvor, og med avansert diagnoseutstyr utfører vi service på alle elbiler i henhold til serviceskjema. Er bilen dekket av nybilgaranti – gjelder denne også etter service hos oss.

Det finnes ingen offentlig sertifiseringsordning for bilverksted som skrur på el- og hybridbiler. Det har MECA-kjeden gjort noe med – og som første landsdekkende kjede har vi etablert MECA-sertifiserte elbilverksted. Vi estimerer at i fremtiden vil de mest frekvente reparasjonene være på elbil som følge av et høyt nybilsalg av elbiler i 2018 og 2019.

For deg som bileier betyr dette at våre elbilverksteder garanterer å ha:

  • Utdannelse og kompetanse innen el- og hybridbiler
  • Verktøy og utrustning
  • Ladefasiliteter
  • Arbeid i henhold til fabrikantens serviceskjema
  • MECA Veihjelp inngår i alle årsservicer

En el-bil har ikke behov for den samme motorservicen som motorer med fossilt brennstoff, men bilene har fortsatt kjøleanlegg, batterier, bremser, bremsevæske, hjuloppheng, drivaksler og en rekke andre deler der det kan oppstå slitasje og rust. Disse delene trenger også jevnlige sjekker. El-biler må i tillegg ha ettersyn av elektrisk utstyr som ladekabler og høyvoltsledninger.
Noen fordeler med service på el-biler er at det ofte går raskere og er rimeligere.

Ta en titt i bilens servicehefte og se når bilen din bør være på service. Det er lurt å få disse utført til riktig tid – slik opprettholder du bilens garantier.

Ta gjerne kontakt med oss på telefon, eller stikk innom for en hyggelig bilprat – så hjelper vi deg med det du lurer på. Du er velkommen til oss med din el-bil!